“Alles indelen naar onze eigen ideeën” in ’t Veenhof

De eerste tien huizen van ’t Veenhof staan en zijn bewoond. In één ervan woont sinds augustus familie Wolswinkel. Met veel plezier, vertellen ze. “We genieten enorm van de plek met uitzicht op een wei waar schapen grazen, van de ruimte in en om het huis, en van alle details die we zelf konden kiezen.”

"Alles indelen naar onze eigen ideeën"
“Alles indelen naar onze eigen ideeën”

Hoe zijn jullie hier terechtgekomen?

“Vanuit het westen wilden we graag wat meer naar het midden van het land, waar onze roots liggen. Amersfoort leek ons een prettige stad, mooi centraal en met veel voorzieningen. Via Funda viel ons oog op ’t Veenhof. Toevallig eigenlijk, maar we werden er gelijk warm van. We reden ter verkenning naar het stuk grond, dat toen nog een weiland was. Het leek ons gelijk een mooie optie: een spiksplinternieuw huis, naar eigen wensen, dichtbij winkels en station, maar wel rustig. En vooral ook het ontwerp: huizen in oude stijl, met hoge plafonds en hoge ramen. Zo zaten we vrij snel aan tafel met verkoopcoach Stefien Eijssen. De mogelijkheden waren groot, en die hebben we met beide handen gegrepen.”

Wat waren jullie wensen?

“Het was heel aantrekkelijk dat we al standaard konden kiezen uit vier verschillende indelingsvarianten. De indeling ‘hip en bruisend’ met een woonkeuken kwam dichtbij wat we zochten, maar toch wilden we nog wat meer vrijheid in de indeling. Zo werken we regelmatig thuis en leek een werkplek beneden ons prettig. En we wilden graag veel zelf doen na oplevering, om het binnen te laten aansluiten op de stijl van de buitenkant. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een bijna casco variant. Dat was voor Heilijgers ook nieuw, maar ze stonden ervoor open. Kortom, we kregen in juni de sleutel van een huis dat van binnen nog helemaal beton was. Verder hebben we alles zelf aangepakt. Van afgetimmerde raamkozijnen en paneeldeuren tot een dubbele kamer en suite en het sanitair. We zijn ontzettend blij dat we het helemaal naar onze eigen smaak konden indelen en inrichten.”

Hoe verliep het kooptraject?

“Wij wilden heel graag weten waar we aan toe waren als we tekenden: konden we er dan van op aan dat ons huis direct meegebouwd ging worden, of liepen we het risico dat we nog twee jaar tijdelijk ergens moesten zitten? Gelukkig konden we uitgaan van dat eerste. Bovendien hebben via het verkooppakket van Heilijgers ons oude huis binnen vier dagen verkocht! Goede foto’s en een pakkend filmpje op Funda zorgden voor een grote toeloop; we wisten niet wat ons overkwam. Daardoor hebben we ook geen enkel moment zorgen gehad dat we met twee hypotheken zouden blijven zitten. Bovendien bleek de uiteindelijke overdracht van ons nieuwe huis goed te matchen met die van ons oude huis, zodat we uiteindelijk helemaal geen tijdelijk onderkomen nodig hadden. De oplevering was namelijk zo’n drie maanden eerder dan verwacht. De bouw is dus heel soepel gegaan, en we zijn erg te spreken over de goede begeleiding en informatievoorziening vanuit Heilijgers.”

En nu lekker genieten…

“Zeker! De eerste buurtborrel is inmiddels geweest. Het is erg leuk om met alle buren tegelijk een nieuwe start te maken. De komende tijd wordt ’t Veenhof verder gebouwd. We zitten dus nog wel even tussen het bouwverkeer, maar het zal dit buurtje uiteindelijk alleen maar gezelliger maken!”